wat is AEVY

Aevy is een nieuwe en inclusieve manier van organiseren voorbij top-down en zelfsturing.

Als medewerker willen we ons ontwikkelen, gezien worden, ons onderscheiden en van betekenis zijn. Als organisatie willen we hetzelfde, ontwikkeling, onderscheidend zijn, waardegedreven zijn en leven vanuit de ‘why’. En dat allemaal in een complexe, onvoorspelbare en dynamische omgeving.

Organiseren gaat daarom over de vraag hoe we dit alles met elkaar verbinden en elkaar laten versterken. Als individu, als team en als organisatie.

Vanuit die visie hebben we AEVY ontwikkeld. Aevy is een concept om op een inclusieve manier te organiseren. We noemen dat organiseren van uit essentie. Met AEVY stappen we uit het top-down of bottum up paradigma. AEVY geeft ruimte aan eigenheid en AEVY geeft je houvast. Organiseren op een manier die aansluit bij de behoefte van je organisatie en de mensen die er werken.

We noemen AEVY een concept omdat er ruimte is om te experimenteren en houvast om samenhang te krijgen. Je werkt ergens naar toe en je kunt onderzoeken wat werkt. Samen, stap voor stap en in het dagelijkse werk. Aevy helpt je om een bewustere, slimmere, betere en leukere organisatie te maken van jouw organisatie.

hoe kijken wij naar de wereld

Een organisatie ontstaat vanuit een verlangen iets in de wereld te zetten. Rondom dat verlangen verzamelen zich mensen met hun eigen talenten, verlangens en ideeën. Zo ontstaan er producten en diensten. Dat diepere verlangen is de essentie van de organisatie.

Ieder mens heeft ook een essentie, die bestaat uit talenten en verlangens. Essentie is onderdeel van een oneindig veld van mogelijkheden.

In interactie in de organisatie en buiten de organisatie ontstaat beweging, spanning, dynamiek, flow en nog veel meer. De kunst is steeds een open verbinding met de essentie te houden. Dat is een voortdurende zoektocht, experimenteren, onderzoeken, falen, succes boeken, omgaan met onbekende,

bewuster
slimmer
beter
leuker

een bron van energie

Essentie is ook een bron van energie waaruit je altijd kunt putten. Ieder mens en iedere organisatie heeft in zich wat het nodig heeft. In de interactie van essentie van mensen en organisatie ontstaat als het goed is iets wat magisch voelt, anders, groter, weidser dan je had gedacht.

ideale organisatie

Wij geloven dat de ideale organisatie een paar kenmerken heeft:

Congruent – samenhangend, verbonden met je missie, eenduidig vanuit het grotere geheel

Interactief – partnerschap vanuit verschillende rollen, co-creëren en verbindend communiceren

Lerend – open voor verbeteren en vernieuwen, leren van, met en door elkaar

Duurzaam – zelf energie genererend, gericht op langere termijn, zorgvuldig omgaand met bronnen

onze missie

Een betere en gelukkigere wereld door bewustere, slimmere, betere en leukere organisaties. Organisaties bieden daarvoor een enorme hefboom: omdat in de samenwerking medewerkers en omgeving een groot transformerend veld kunnen maken met vanzelfsprekende flow, dynamiek en aandacht.

bekijk onze aanpak